2020 DGS KAYIT DUYURUSU

KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ’NDEN

2020 Dikey Geçiş Sınavı (2020-DGS) sonucunda, 2020-2021 eğitim-öğretim yılında Üniversitemiz yükseköğretim programlarına girmeye hak kazanan adayların kesin kayıt işlemleri 09-15 Ekim 2020 tarihleri arasında aşağıda belirtilen sistemlerden yapılacaktır.

E-DEVLET SİSTEMİNDEN KAYIT İŞLEMLERİ

2020-DGS sonuçlarına göre, 2020-2021 eğitim-öğretim yılında Üniversitemiz yükseköğretim programlarına girmeye hak kazanan adaylar kesin kayıt işlemlerini 09-13 Ekim 2020 tarihleri arasında e-devlet sisteminden yapabileceklerdir.

ONLINE KAYIT SİSTEMİ (ÖBİSİS)’DEN KAYIT İŞLEMLERİ

2020-DGS sonucuna göre, 2020-2021 eğitim-öğretim yılında Üniversitemiz yükseköğretim programlarına girmeye hak kazanan adaylar kesin kayıt işlemlerini 09-15 Ekim 2020 tarihleri arasında ÖBİSİS (Öğrenci Bilgi Sistemi) obisis.kayseri.edu.tr sisteminden yapabileceklerdir.

Online kayıt sistemi (ÖBİSİS) üzerinden kaydımı nasıl yapabilirim?

Online kayıt sistemi üzerinden https://obisis.kayseri.edu.tr adresine girerek şifremi bilmiyorum sekmesinden şifre oluşturup “Online Kayıt” bölümünden kayıt yaptıracaklardır. Kayıt yaptırdığınıza dair belge çıktısını (öğrenci belgesini) ÖBİSİS üzerinden alabilirsiniz.

Online (ÖBİSİS) veya E-Devlet Sistemi Üzerinden Kayıt Yaptıramayan Adayların İzlemesi Gereken Yollar

Askerlik durumu nedeniyle ÖBİSİS ve/veya E-Devlet sisteminden kayıt yaptıramayan erkek adayların bağlı bulundukları Askerlik Şubesinden alacakları “Yükseköğretime Kayıt Yaptırmasında Askerlik Yönünden Sakınca Yoktur” ibaresini içeren belge ile 2020- DGS sonuç belgesinde belirtilen kayıt tarihinde Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir.

DERS İNTİBAKI NASIL VE NE ZAMAN YAPILIR

Dikey Geçiş İle Üniversitemize kayıt yaptıran öğrencilerin sadece yerleştiği sınava esas olan ön lisans programı öğrenimi sırasında alınan dersler üzerinden intibak işlemleri yapılacaktır. Söz konusu dersler için en geç Üniversiteye kayıt tarihini takip eden iki hafta (15 gün) içerisinde Öğrenci işleri daire başkanlığına gelerek intibak işlemini başlatması gerekmektedir. İntibak işlemi kayıt işleminden sonra 1 kere yapıldığından bu işlemi yaptırmayan öğrenciler intibak haklarından vazgeçmiş sayılırlar. İntibak işlemini başlatan öğrenciler ÖBİSİS üzerinden daha önceki öğrenimine ait ders bilgilerini ve notlarını sisteme girdikten sonra not durum belgelerini ve ders içeriklerini intibak komisyonlarına şahsen teslim etmek zorundadır. Komisyon tarafından yapılan intibak işlemi sonunda öğrenciler bu rapor neticesinde almaları gereken dersleri almak ve başarılı olmak zorundadır.

KAYITLARLA İLGİLİ ÖNEMLİ DURUMLAR

1. “31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 47 nci maddesi ile 3/11/1980 tarihli ve 2330 sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun, 23/4/1981 tarihli ve 2453 sayılı Yurt Dışında Görevli Personele Nakdi Tazminat Verilmesi ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun, 28/2/1982 tarihli ve 2629 sayılı Uçuş, Paraşüt, Denizaltı, Dalgıç ve Kurbağa Adam Hizmetleri Tazminat Kanunu, 12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamındaki görevlerini ifa ederken hayatlarını kaybedenler, 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamındaki maluller ile 24/2/1968 tarihli ve 1005 sayılı İstiklal Madalyası Verilmiş Bulunanlara Vatani Hizmet Tertibinden Şeref Aylığı Bağlanması Hakkında Kanun kapsamında şeref aylığı alanların çocuklarından” belgelemeleri durumunda katkı payı veya öğrenim ücreti alınmayacaktır.
  2. Online (OBİSİS) veya e-devlet üzerinden kayıt yaptıran öğrencilerimizin ayrıca kayıt tarihlerinde Üniversitemize gelmeleri ve belge getirmelerine gerek yoktur.
  3. Belirtilen tarihler arasında kesin kaydını yaptırmayan adaylar herhangi bir hak iddia edemezler.